söndag 10 februari 2008

La Clusaz













06.30 ringde började Tracy Chapman sjunga i mitt rum.
Upp och åt frukost (havregrynsgröt, det trodde ni inte va!)

Vid halv åtta gick vi hemifrån med tunga skidfodral till la gare (stationen) för att köpa bussbiljett och liftkort till la Clusaz. Träffade Charlotta och Hanna där som skulle med oss, samt australienarna John & Janet som också skulle åka skidor med inte på samma ställe. Väl på bussen träffade vi Jen från Canada som också läser på Ifalpes.

Bussen rullade iväg vid halv nio och drygt en timme senare var vi framme.
Till vår stora glädje hade det lönat sig att köpa liftkort samtidigt som bussbiljetten, i Annecy för när vi kom fram var endast liftkort mkt dyrare än både och.

Solsken, alpluft, snö! Vi träffade resten av gänget från skolan och kastade oss ut för pisterna :) Jag gjorde första vurpan - på näst intill plan mark precis vid liften, men sen var det bra med det.
Underbar känsla att susa ner, men det var svårt att hålla ihop så många så efter ett par åk skidade jag, Victoria, Hanna och Charlotta iväg för att äta lunch. Spagetti med köttfärssås blev det och sen två timmar i en solstol.

Ansiktet fick sitt av sol, musklerna ömmade sådär skönt och vi gick långsamt, långsamt tillbaka hemmåt med skidutrustningen...

Inga kommentarer: