måndag 25 februari 2008

Geneva baby!

























10.15 gick bussen mot Genève.
Drygt en timme senare var vi (jag, Jessie & Victoria) framme och gick med raska steg mot Starbucks. Så raskt vi kunde vill säga; stackars Jessie skadade knät i Courchevel förra helgen.
Jag köpte en soyalatte, mums.
Joanna dök upp och köpte en kaffe hon med. Sen gick vi en promenad, tittade ut över vattnet, på båtarna och på söndagspromenerande folk.
Stannade till en stund, satte oss på en mur och solade.

När det började kurra i magarna började vi traska tillbaka mot en restaurang som vi sett tidigare under dagen och såg fram emot att få sitta ute i solen och avnjuta en fantastisk lunch. Tyvärr var platserna utomhus helt fullsatta, så vi blev placerade inomhus istället. Det gjorde oss inte så mycket men när vi efter tjugo minuter inte fått några menyer, inte ens efter att ha frågat efter dem valde vi att gå därifrån och letade istället upp en restaurang i gamla stan.

Efter maten gick vi en sväng för att se oss omkring och fick plötsligt höra musik och applåder.Vi gick närmare för att se vad det var. I en park i närheten hade hundratals människor samlats för att titta på eller deltaga i en "Techtonik"-uppvisning/-tävling. Jag filmade och tog bilder men har inte lyckats lägga upp videon här. Vad techtonik är för något tänkte jag ägna ett helt inlägg åt sen, kanske med en video från youtube.

Tillbaka till Starbucks bar det och en snabbfika innan hemfärd.

När vi väl kom tillbaka till stationen och skulle ta bussen som skulle gå vid "18-tiden" hittade vi ingen tidtabell. Så vi ställde oss där busschauffören sa att bussen skulle gå tillbaka.. och väntade...och väntade... en och en halv timme senare kom bussen! Vi vågade ju inte gå därifrån ifall bussen skulle komma :p
Tilläggas bör även att busschauffören verkade ha taskigt lokalsinne. Han stannade ett par gånger, snurrade mer än en gång i en rondell och tittade på kartan. Minst sagt spännande!

Väl i Annecy gick jag och V till Dominos pizza. Gött!

Dagen var underbar och det lär bli fler resor till vackra Genève!

Tack och hej! Och Joanna - tack för idag :) Trevlig hemresa!

Inga kommentarer: