söndag 16 mars 2008

forts fredag...

Skoldagen var wicked!

Kom till skolan och slog mig ner med alla böcker och papper i en enda röra när Philippe, ni vet han som är utflyktsansvarig på skolan, kom in och berättade den glada nyheten att jag skulle få åka med till La Plagne på lördagen. Detta gällde även Victoria och Elsemieke.
Egentligen skulle 30 personer ha signat upp sig på listan för att det skulle bli någon skidåkning över huvud taget och det var långt ifrån så många som hade gjort det, vilket resulterade i att ett rykte spred sig om att det skulle bli inställt. Men, ryktet ändrade sig och de styrande bestämde sig för att de 8 första personerna på listan skulle få åka minibuss till skidorten. Lyckliga ostar var vi som var på andra, tredje och fjärde plats :D

Den andra trevliga nyheten var att det var fantastiskt väder och läraren till grupp 7, Elisabeth hade tänkt sig en historisk rundvandring i Annecy och bjöd med oss i grupp 4. Vi promenerade längs med vattnet och stannade till då och då för att lyssna på lite historia. Besökte en kyrka också, där det fanns två vackra tavlor som såg ut att vara målade av Caravaggio. De var liksom dramatiska, med kontraster mellan ljus och skugga så som hans tavlor brukar utmärka sig. Tyvärr har jag för dålig kunskap om hans verk, för att veta om det var han som målat dem eller inte. Elisabeth nämnde någonting om honom, men hon är ju van att undervisa grupp 7, dvs hon pratade väldigt fort så jag hängde inte riktigt med på noterna.
Efter besöket i kyrkan var hon iallafall kaffesugen, så vi gick till ett café allihopa och tog en paus på ca en timme i solskenet :)
Efter det gick vi tillbaka till skolan (sprang på Jocke från Åland och hans två kompisar på vägen tillbaka) och gick igenom läxan, sen var skoldagen slut!
Ingen huvudvärk idag inte!

Kvällen bestod av middag och sedan min favoritfilm (ja, jag har säkert sett den 14 gånger nu) The notebook :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, vi låg hemma igår och kollade på The Notebook :)

Charlotte K sa...

härligt :)
den är bra den!