torsdag 10 april 2008

J'♥ Paris

Det är något magiskt över den staden. Något i kontrasterna mellan alla gamla byggnader, den romantiska och kreativa atmosfären samt de trendiga butikerna och nattklubbarna. Det är något med rörelsen i staden. Något med pulsen som är hög men utan stress. Fransmännens sätt att skynda långsamt. Det fascinerar mig.

Vår weekend var perfekt. Vi tog det mest lugnt och njöt av ledigheten. Fikade massor, promenerade, tittade på byggnader och monument och shoppade lite.
Det kanske är svårt att tro att det var en nittonåring, en tjugoett- och en tjugotvååring som gjorde Paris under några dagar när man reflekterar över våra aktiviteter i huvudstaden. Kultur, fikapauser och secondhandshopping av böcker. Vi såg även till att gå tillbaka till hotellet och sova middag ett par timmar innan det var dags för att gå ut igen. Ett exempel som skvallrar lite extra om vår övermognad var en eftermiddag på hotellet när Hanna och Victoria låg bredvid varandra i ena dubbelsängen och Hanna tittade på en naturdokumentär samtidigt som Victoria noggrant granskade kartan och guideboken. Själv låg jag och lyssnade på en ljudbok.
Men, inte oss emot.

På söndagskvällen fick vi sällskap av Hillary, som varit i Tyskland och hälsat på sin vän Julia. Hon fick plats i vårt rum under natten och vi spenderade måndagen tillsammans med henne. Tyvärr fick vi jättebråttom när vi skulle tillbaka till Gare de Lyon och ta tåget tilbaka till Annecy, så det blev bara en vinkning genom fönstret på Metron. Som tur är kommer hon till Annecy och hälsar på om ungefär två veckor.

Trots att vi skyndade oss till tåget, missade vi det och fick boka om våra biljetter och betala €30 extra. Snopet, men vad göra? Vi kom hem i alla fall.

Slutbetyget av vår vistelse är högt. Hoppas även att det gick bra för Kalle på högskoleprovet, då vi lämnade honom i Paris i fredags för att han skulle åka hem och skriva det.















2 kommentarer:

Anonym sa...

Åå du skriver så fint!

Charlotte K sa...

åå, tack :)