tisdag 13 maj 2008

La Côte d'Azur

Här kommer en utvärdering av vår weekendresa till Nice & Monaco.

Staden
Jag har varit i Nice två gånger förut och tyckte det var helt underbart, men det kan bero på att jag endast vistades i hamnen och längs Promenade des Anglais, som strandpromenaden heter. Den är kantad av palmer och vackra byggnader står och ser ut över havet. När man däremot beger sig längre in, bort från havet känns Nice som stad ganska ocharmig, väldigt turistig och inte så genuin.
Det finns dock en gammal stadsdel; Vieux Nice som har många vackra hus i italiensk stil (staden har ju trots allt varit italiensk), som har trevliga restauranger och glassbarer mycket besöksvärda.
Och vid vattnet ÄR det vackert!

Boendet
Hostel-premiär för min del.
Vi bodde på Villa Saint Exupéry, som blivit framröstat som det bästa hostelet i Frankrike 2007. Det ligger en bit från havet, men det gick jättesmidigt att ta tramen (läs: spårvagn) till centrum. 176 SEK per natt inklusive frukost, vilket förstås var tokvärt! Trevligt, fräscht ställe och jag är supernöjd trots att personalen inte pratade franska och stället var knökfullt av backpackande amerikaner, vilket gjorde att den turistiga känslan förstärktes en aning.
www.vsaint.com

Maten
Kommentar överflödig.
MUMS! :)

Monaco
Minns Monaco som vräkiga båtar, bilar och en härlig strand.
Denna gång var det enda vi såg vräkiga bilar. Hela kusten avstängd då rally pågick och vi kom inte ner till vattnet överhuvudtaget. En besvikelse, men i det stora hela var dagen bra i alla fall.

Sällskapet
Det bästaste!
Fyra svenskor där skrattattackerna är mer regel än undantag :)

Slutsats
Fyra dagar att minnas, fyra dagar att se tillbaka på med ett leende på läpparna :)
Kanon!








1 kommentar:

o sa...

Nice pictures. I love the one with the boats.